maanantai 31. toukokuuta 2010

Puhallusvillaa

Lauantaina olikin aika pistää n. 30m3 puhallusvillaa yläpohjaan. Olikohan tuota nyt noin 60 säkkiä...
Puhallusurakka oli aika haastava johtuen pienistä väleistä kattotuoleissa joista joutui pujottautumaan aina seuraavaan väliin. Tässä videota tapahtuneesta kun uuden puolen loppusuora häämöttää:Suojavarustuksena oli haalarit jotka teipattu tiiviiksi, hengityssuojain ja suojalasit, jotka huurtuivat koko ajan.

Lisäksi paneloitiin seinää, mutta käytännössä puhallus vei koko lauantaipäivän.
Selluvillaa puhallettiin itsetuodulla koneella noin 40cm kerros yläpohjaan. Kuva on otettu vanhalta puolelta jossa tilaa olikin ruhtinaallisesti, videon kuvassa on uutta puolta jossa kattotuolit ovat tiuhemmin ja niissä on pienemmät rakoset:


Tuotteen lähempi tarkastelu tuotti itselleni suuren yllätyksen. Tuohan on vain keräyspaperista rouhittua "massaa", sattuipa tuolla olemaan 2440 euron suuruinen laskukin joukossa hieman suuremmassa paperipalassa:


Ei tuo siis varsinaista villaa olekaan. Kaikkea ne keksivät, tuo voikin olla hauskaa ainetta mikäli se pääsee kunnolla kastumaan? Kerran meni puhalluskone pahasti jumiin pussissa olleen kovan pahkuran vuoksi ja selvittelyssä meni semmoinen puolituntinen sitten hukkaan.

Seinän pystypaneloinnit saatiin siis myös tehtyä valmiiksi:


Tähän kohtaan tulee vain puolipaneeli. Toki väliseinät on paneloitava vielä erikseen sekä pukuhuoneeseen tuleva sormipaneeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti