lauantai 27. maaliskuuta 2010

Rungon tekoa ja purkamista

Menimme pitkästä aikaa hommiin mökille ja aloittelimme purkamalla keittiön mökistä. Keittiö ja yksi kaappi lähtikin rivakasti ulos paremmille laitumille. Keittiön purkaminen oli järkevää siinäkin mielessä että tiskialtaan alla oli koko seinä (pinta)homeessa. Purimme homeiset osat välittömästi ja koko seinä menee uusiksi myöhemmin. Kaapit pihalla:


Remppamiesten keittiöksi jäikin vain jääkaappi ja pirttikalusto:

Lisää kuva
Siinä paukutellessamme lumetkin romahtivat katolta alas, pari tonnia lunta piti aikamoista ääntäkin:


Onneksi emme jääneet alle, tikapuutkin katkesivat:


Runkoa tosiaan rakennettiin ja saimmekin sen täysin valmiiksi. Kuvassa vielä hieman keskeneräisenä. Aika komean kokoiset 4 isoa ikkunaa tulee järvelle päin:


Rakennuskoneet:


Vanha sisäkatto oli tarkoitus jättää ennalleen ja jatkaa sitä vain samanlaisella paneelilla. Huomasimme kuitenkin erään järjettömyyden joka tuolla oli tehty, alaslaskua jopa yli 90mm kattotuoleista paneelin sisäpintaan. Tämä on hullua kun huonekorkeus on vain 2120mm. Päätimme siis purkaa myös sisäkaton. Se olikin järkevä päätös, sillä katto oli vuotanut ja katto + villat olivat aivan homeessa paikoin sekä höyrynsulku täynnä reikiä. Kattotuolien alla oli ensin paperinen höyrysulku, ristikoolaus, lastulevy, koolaus, verhoilupaneeli. Aika jämäkkä rakenne!


Yläpuolella oli eristeenä villaa noin 15cm kerros sekä pahnoja ja sahanpuruja. Sainkin tehtäväksi ryömiä yläpohjan päälle ja viskellä villat pois ja lapioida purut + pahnat myös pois. Sitä olikin sitten ns. "riittävästi" siellä:


Purua vanhalla kuistilla:


Sisällekin tuli "hieman" purua tuossa tuoksinassa:


Kylläpä maistui kylmä kalja hyvältä tuon urakan päätteeksi. Olikin aika jättää siivot siihen ja painella kotio saunomaan. Hommat jatkuvat pääsiäisviikolla jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti