tiistai 20. huhtikuuta 2010

Ikealla

Viime viikonloppu menikin rempan osalta itseltäni hukkaan. Lisäksi sunnuntaina satoi lunta eikä mökille päässyt kesärenkailla ja meidän porukka oli taasen Helsingissä. Toisaalta Helsinginreissulla saimme käytyä Ikealla, josta tilasimme keittiökalusteet:
Vessakalusteet:Sekä vaatekomerot, vastaava kuin kuvassa mutta 3-ovisena:Lattiaeristykset on kuulemma saatu tehtyä lähes kokonaan ja seuraavaksi on loppujen seinien vuoro. Sitten onkin aika alkaa naputtelemaan paneeleita sisälle + ulos sekä lankkulattioita kiinni.

Viikonloppu polttelee kovasti ja tekisi mieli mennä jo hommiin.

Ikean keittiöistä pitää sanoa kyllä sen verran että suunnittelu on sinänsä "helppoa" Ikean ohjelmistolla omalla koneella kotona. Aikaa tuohon kyllä tuhraantuu jonkin verran mutta lopputuloksen voi tallettaa Ikean palvelimelle ja suunnitelman voi avata "kätevästi" Ikean myymälässä. Siitäkin huolimatta pelkkään keittiön tilaukseen meni 3 tuntia aikaa ja kun palasin vielä tekemään viimehetken muutoksen niin siihen meni aikaa noin 2 tuntia. Eli aikaa kannattaa varata reilusti! Palvelu on kuitenkin ystävällistä ja asiantuntevaa, ainakin Vantaalla.

Hommahan toimi niin että keittiöpisteeltä sain asiakastilaus-paperin mukaani, jonka maksoin kassalla (ensimmäisenä päivänä ei OP:n pankkikortit toimineet, joten piti palata seuraavana päivänä). Kun tilaus oli maksettu, tilaus lähti eteenpäin ja Ikean rekka tulee pihalle suoraan Ruotsista noin parin viikon päästä. Rahdin hinta on 109 euroa. Rahtiin ei voi laittaa kodinkoneita, jostain kumman syystä. Ei ainakaan halvimpia mökkikoneita, eli "Lagan" -sarjaa. Paremmista en tiedä. Kodinkoneet on siis haettava itse tai otettava niihin toinen kuljetus, suoraan tavaratalosta 189e hinnalla.

Ikean mainostama 109e kuljetuspalvelu on siis keittiön osalta todellisuudessa 109e+189e, jos ei ole mahdollisuutta kuljettaa osaa kamoista itse. Tämä kannattaa pitää mielessä kun speksaa keittiöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti