tiistai 13. huhtikuuta 2010

Sähkösuunnitelma

Pitäisi hieman miettiä miten sähköjä vedellään mökille. Oli siis aika tehdä sähkösuunnitelma. Tuo pitää piirrättää puhtaaksi sähkösuunnittelijalla mutta on lienee hyvä miettiä valmiiksi minne mitäkin sähköjä tarvitaan. Kuvaan merkkailin nyt lamppujen paikkoja, pistorasioita ja muuta tarpeellista:


Tuossahan se kutakuinkin nyt sitten on. Ulos pitää saada riittävästi valoa sekä terassille, että portaisiin, jotka johtavat rantaan. Mökin päätyihin tulee myös paikat 500W halogeeneille, jotta nähdään jos vaikka karhut aikovat hyökätä yöllä pimeästä. Toinen valo valaisee myös kulkua ulkohuussille.

Muutama kohta on myös mietitty siten että mökille saa tunnelmallisen valaistuksen jalka- ja kohdevalaisimilla, jotta voimme välttää ikävää suoraa valoa antavien kattoplafondien käytön. Epäsuora valaistushan on yksi sisustuksen tärkein suunnittelun lähtökohta, unohtamatta kuitenkaan joskus tarpeellista suoraa valaistusta. Keittiössä on katossa loistoputkivalaisin antamassa (suoraa) valoa mikäli joku tarkkuutta vaativa toimenpide niin vaatii.

No hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, en usko että sähkösuunnittelijan tarvitsee tuota paljoa muokata puhtaaksipiirtäessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti