sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ulko-ovet, epäonniset tilaukset ja kertopuita

Oli hieno päivä, tai niin ainakin luulimme kun mökille menimme:


Aloimme purkamaan ulko-ovia pakkauksista ja sinnehän oli päässyt vettä välioven pakkaukseen:


Samalla huomasimme että tekemämme tilaus:

3kpl 8x20 väliovia + 8x20 karmit
2kpl 9x20 ulko-ovia vasenkätisenä

Oli toimitettu seuraavanlaisena:
4kpl 9x20 väliovia + 4kpl 9x21 karmit
2kpl 9x20 ulko-ovia oikeakätisenä, joista toisesta puuttuu maali yhdestä kohdasta.

Eli aivan käsille meni tämä homma. Päätimme kuitenkin laittaa pääoveksi oven väärinpäin, mutta pukuhuoneen ovea on mahdoton käyttää väärinpäin, olimme jo palauttamassa ovea mutta päätimme sitten laittaa sen kuitenkin sisältä pukuhuoneeseen meneväksi oveksi. No, hieman arvokas väliovihan tuosta tuli, n. 400 euroa.

Eipähän tarvitse askarrella vanhasta ulko-ovesta väliovea, pukuhuone ja saunahan ovat kylmää tilaa. Pukuhuone toki eristettiin mutta saunaa ei ole eristetty. Lisäksi tuo eristää ääntä kivasti jos saunoo myöhään ja lapset nukkuvat mökissä. Olisi kuitenkin ollut kiva kunnostaa vanha ovi ja tehdä siihen pyöreä "veneen" ikkuna... no tässä kävi nyt näin, parempihan tuo uusi ovi toki on.

Eipä muuten saanut rautakaupasta kertopuitakaan miten tahdoimme. Reilu 40kpl noista oli tarve joista lähes puolet 3000mm pitkiä. No saimme noin 25kpl 2550mm pitkiä kertopuita. Näin täällä maaseudulla. No se oli otettava minkä sai ja pääsimme väliseinien tekoon. Leikkauspisteen perustimme tupaan:


Sitten olikin aika syödä jotain. Appiukko teki herkullista Weber-lohta foliossa sekä ruotsalaisia uusia perunoita. Voita päälle ja hampurilaiskastiketta. Nam nam!


Väliseiniin piti tehdä hieman sähkötöitä, joten asentelimme rasioita:


Gyprocia ja ovenkarmia varten joutui vähän virittelemään jälkikäteen. Emme ole ylpeitä itsestämme, mutta ei tuota oikein muutenkaan saanut asenneltua:


Itselleni oli uusi tieto että sähkörasian saa "heittämällä" kiinni väliseinätolppaan käyttämällä 4" rautanaulaa. Rasioissa on juuri sopivat reijät tätä varten:


Mökin ovi paikoillaan:


Jotain uutta, eli kaikki ja jotain vanhaa: Asensimme koristeeksi vanhan nurkkatolpan:


Tuo saa tuoda muistoja 40 vuoden takaa kun se mökkiä rakentaessa asennettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti